Hezký den, zítra odlítám z Bratislavy do Athén a z Athén potom na Santorini s Ryanairem. Dneska jsem zjistila, že je kufr na výšku i s kolečkama a madlama asi o 2 cm vyšší, myslíte, že to bude velký problém? Dále mám zamluvené jedno odbavené zavazadlo, mám stále nárok i na dvě kabinová zavazadla nebo už ne? Děkuji moc, hezký den Míša  .

Ryanair zavazadla

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

30 reakcí

V Praze třeba možná projdeš, ale jakmile se vodtamtuď budeš vracet a budou to zaměstnanci Ryanairu, ti berou bonusy za nadrozměrná zavazadla. Good luck. Rozměry safe zavazadlo je nutnost, když lítáš s nízkonákladovkama aspoň jednou ročně a nechceš dávat extra prachy za nadrozměr cabin, a nechceš se nervovat kolem toho. 10cm asi nebudou kolečka, která bys mohl obětovat. :-)

1 Citovat

Když je někdo kolenovrt, tak ať cestuje s kabelkou. 

0 Citovat

10 cm je dost. vycvicene oko agenta to uvidi a zkasne vas - je to jeden z jejich hlavnich prijmu.

takze odpoved ke jasna :)

0 Citovat

Není třeba utrácet za nadrozměrná zavazadla od předražených značek a homosexuálních návrhářů jen kvůli image.

Kdo cestuje s Ryanair, může použít igelitku, tu narve do každé klece a když ne, tak trochu odsype.

3 Citovat

Ahoj všem, přidám svůj postřeh k tématu. Podle mých zkušeností z poslední doby z Prahy a Tenerife bych na to raději nesázel. V Praze jsem nedávno viděl, jak u gatu nekompromisně odchytili skupinu se starším pánem, kteří měli malé skořepinové kufry. I když se pán rozčiloval a hádal, po pár minutách musel za všechny nadrozměry na místě zaplatit kartou. Při letu z Tenerife s Wizzairem byli taky extrémně přísní a trvali na tom, aby se vše vešlo do měrky. Musel jsem si na sebe narychlo obléct svetr i bundu, abych prošel, a lidi, co měli k batohu třeba jen malou kabelku navíc, museli u brány doplácet. Těch 10 cm je u měrky už dost vidět a to, že se batoh vejde pod sedadlo, je personálu u brány často úplně jedno. Rozhodující je prostě ta jejich kovová konstrukce, a pokud tam batoh nenarveš, ten doplatek u letadla je pak raketa. Za ty nervy to podle mě nestojí.

1 Citovat

Moj batoh ma 51 x 36 x 18, ale nosim ho naplneny iba tak, aby sa zmacknuty bezpecne do klietky zmestil. 

0
30 reakcí